Deserted Place
Categorieen
................

 

 
 

  

Meer van Beloved Daughter:

    Afgesloten Hof

    Beautiful Place

    Beloved Court

    Beloved Daughter

    Beloved Garden

    Beloved Place

    Beloved Woman

    Bride of Christ

    Daughter of Christ

    Deserted Place

    Desolate Place

    God's garden

    Holy Place

    Hooglied

    Lonely PLace

    Lovely Garden

    Oase

    Resting Place

    Rose of Love

    Prince of Peace

    Schuilgrot

    Tuin van God

    Toevluchtsoord

    Vreugdebron

    Vredevorst

 

  

 
 
 
 
God wijst mij een weg
als ik zelf geen uitkomst zie.
Langs wegen die geen mens bedenkt,
maakt Hij mij Zijn wil bekend.
Hij geeft elke dag
nieuwe liefde, nieuwe kracht.
Als ik mijn hand in Zijn hand leg,
wijst Hij mij de weg.

Al moet ik door de wildernis,
Hij leidt mij.
Hij toont mij een rivier in de woestijn.
Alles zal ooit vergaan
maar Zijn liefde blijft bestaan
en Hij maakt iets heel nieuws vandaag.
 
Opw.429
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gothic
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 Laatste reacties
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Vertrouwen op God leer je in de storm
 
 
 
 
 
 
Vertrouwen op God leer je in de storm
 

Vertrouwen op God leer je in de storm
"Opa, ik wil naar huis. Ik heb Jezus gezien"

Leren te vertrouwen op God doen we in de storm, in moeilijke tijden. Deze boodschap wil David Wilkerson aan ons overdragen. Nadat God ons door de Rode Zee heeft geleid kunnen we Hem loven en prijzen vanwege zijn liefde en trouw.

"Toen hield Mozes zijn arm boven de zee, en de HEER liet de zee terugwijken door gedurende de hele nacht een krachtige oostenwind te laten waaien. Hij veranderde de zee in droog land en het water spleet." (Exodus 14:21)

"Op dit cruciale moment wilde God dat het Israëlische volk vertrouwden dat ze veilig aan de andere kant van de zee zouden belanden. Simpel gezegd, God wilde dat zijn volk een geloof heeft dat verklaard: 'Hij die dit wonder begon zal het ook afmaken. Hij heeft ons al eerder zijn trouw aan ons bewezen'.

Angst zonder reden
Als we terugkijken zien we dat al onze angsten niet nodig zijn geweest. We hadden niet bang hoeven zijn toen de Egyptenaren zagen komen. God is een bovennatuurlijke muur dat ons tegen hen beschermd. De hele tijd is God voor ons een verhelderend licht, terwijl onze vijanden zijn verblind door de duisternis. Ook wij zijn zonder reden bang geweest, terwijl God in al die tijd de weg voor ons vrij maakte om te kunnen ontsnappen.

We zien nu dat God alleen het goede met ons voor ogen heeft. We hebben zijn macht en glorie gezien. En nu zijn we vastbesloten niet meer in angst te leven. Het maakt niet uit als deze muren van water instorten. Leven of sterven, wij zijn van de Heer.

Een echte gelovige is niet iemand die danst nadat de overwinning is behaald. Dat is wat de Israëlieten deden. Toen God de Rode Zee spleet en het volk veilig aan land kwam, gingen ze zingen en dansen, God prijzen om zijn grootheid. Maar drie dagen later waren deze zelfde mensen bitter tegen God.

Storm
Een echte gelovige is iemand die heeft geleerd God in de storm te vertrouwen. Deze persoon aanbidt Hem niet alleen met woorden, maar in zijn manier van leven. Zijn vertrouwen in God is onwankelbaar. Hij is niet bang voor de toekomst, omdat hij niet meer bang is om te moeten sterven.

Gwen en ik zagen dit onwankelbare geloof in onze 12-jarige kleindochter Tiffany. Zittend op haar bed in de laatste fase van haar leven zagen we een vrede dat alle verstand te boven ging. Ze zei: "Opa, ik wil naar huis. Ik heb Jezus gezien en vertelde me dat hij mij boven wilde hebben. Ik wil niet meer hier zijn." Tifany is alle angst voor de dood kwijtgeraakt.

Vertrouwen
Dat is de rust die God zijn volk wil geven. Het is een vertrouwen zoals dat van Paulus en Tiffany. Ik bid dat iedereen dit kan zeggen midden in de storm: "Ja, de economie stort in. Ja, ik kan nog steeds worden geconfronteerd met donkere en stormachtige periodes. Maar God is trouw aan mij, ongeacht wat er gebeurd. Ik zal rusten in zijn liefde voor mij."
 Jeffrey Schipper |

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl